Spausdinti

Baltarusijoje, Zamostoscje miestelyje, vyko tarptautinis uždarų patalpų žolės riedulio turnyras, kuriame dalyvavo Lietuvos komanda, sudaryta iš Vilniaus SŽK ,,Žuvėdra-Tauras“ ir Vilniaus rajono SM riedulininkų, gimusių nuo 2003 metų. Šiame turnyre Lietuvos riedulininkai užimė trečiąją vietą ir namo parvežė bronzos medalius.

WP 20161202 09 25 31 ProLietuvos berniukai Baltarusijoje. Klubo archyvo nuotrauka.

Pirmąją dieną kovos vyko 2 pogrupiuose po 4 komandas.

Lietuvos komanda 1 rungtynėse nugalėjo Zamostsje 2 komandą rezultatu  6:3 (po 2 įvarčius pelnė Rafal Stankevič ir Darius Lopato; po 1 įvartį pelnė Artūras Janickas ir Ernestas Ustinovičius). Antrose rungtynėse Lietuvos vaikinai šventė pergalę pieš Smolevičių komandą rezultatu 5:2 (komandai 2 įvarčius pelnė Darius Lopato ir dar po 1 pridėjo Artūras Janickas, Rafal Stankevič, Ernestas Ustinovičius). Trečiose rungtynėse, po itin atkaklios kovos, vaikinai nusileido pagrindinei Minsko komandai rezultatu 2:3 ir be auksinių taškų pateko į finalinį ketvertą. Siekiant iškovoti medalius buvo būtina bent viena pergalė.

WP 20161203 14 14 02 Pro

Lietuvaičiai Baltarusijoje. Klubo archyvo nuotrauka

 Žaidžiant pirmąjį finalinių rungtynių susitikimą, netrūko įtampos ir teko pripažinti pirmosios šeimininkų Zamostoscje komandos pranašumą rezultatu 4:5 (3 įvarčius komandai pelnė Rafal Stankevič ir dar 1 pridėjo Tomaš Burkot ). Kitos rungtynės vyko prieš 2 Minsko komandą. Siekiant medalių buvo būtina pergalė, o rungtynės buvo apylygės. Po pirmojo kėlinio rezultatas buvo 2:2. Antro kėlinio metu, Lietuvos žolės riedulininkai pajuto žaidimą ir nugalėjo priešininkus rezultatu 6:2 (komandai 3 įvarčius pelnė Rafal Stankevič, o dar po vieną pridėjo Dominik Žemoit, Darius Ustinovičius, Andžej Burkov). Lietuvos riedulininkai namo važiavo pasipuošę bronzos medaliais.

Geriausias komandos žaidėju pripažintas Rafal Stankevič, turnyro metu įmušęs net 9 įvarčius.

Komandą išvykai ruošė LŽRF atstovas su artimuoju užsieniu Kęstutis Mikutis ir treneriai Artūras Macijauskas bei Vytautas Vilipas.

WP 20161203 13 56 56 Pro

Komandos vadovai su kolegomis. Klubo archyvo nuotrauka

 Dėkojame organizatoriams ir tikimės, kad Žuvėdros klubo berniukai turės vis daugiau progų dalyvauti įvairiuose turnyruose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje!