Spausdinti

Lietuvoje besitęsiantis vasaros liūčių sezonas privertė sunerimti ne vieną, tačiau Lietuvos moterų nacionalinės rinktinės šios sąlygos neišgąsdino - merginos pradėjo pasiruošimą Europos čempionatui!

audra

Audra stadione

Lietuvos moterų nacionalinė rinktinė kartu su Lietuvos vyrų nacionaline rinktine liepos 30 - rugpjūčio 5 dienomis Kroatijoje kovos Challenge III Europos čempionatuose. Merginos susitinka su Turkijos, Šveicarijos, Slovėnijos, Kroatijos komandomis, o vaikinai savo pogrupyje kovos prieš Baltarusijos, Maltos, Kroatijos komandas. Varžybų tvarkaraščius ir rezultatus galite rasti čia (moterų ir vyrų). Džiaugiamės, kad Žuvėdros klubo atstovai taip pat dalyvauja pasiruošime.

  EFRthn

 

Merginos pasiruošimą Europos čempionatui jau pradėjo kartu su Belgijos aukščiausios lygos treneriu Sven van der Most, kuris Lietuvoje svečiuojasi pagal 2019/2017 metams patvirtintą EHF/KNHB/LHF Twinning projektą. Trenerio teigimu, Lietuvoje žolės riedulį žaidžia tikri entuziastai, kiekvienas treneris ir žaidėjas aukoja savo laiką, pastangas ir kantrybę žaidimui, kurį myli, todėl svečiuotis Lietuvoje ir padėti tobulėti kiekvienam žaidėjui atskirai bei visiems kartu kaip komandai jam yra vienas malonumas.

Komandai treniruotes vedė vyriausiasis treneris M. Tarasov, treneris V.Vaičeliūnas, o merginų fizinės būklės priežiūra rūpinasi daktaras V.Tarasov. Prisijungus U-16 jaunimo merginų rinktinei, komandos treniravosi ir trenerių užduotis vykdė kartu. Sekantis pasiruošimo etapas numatytas liepos 7-9 dienomis, Vilniuje.

Vaikinai pasiruošimo stovyklas pradeda liepos viduryje.