Spausdinti

Lietuvos žolės riedulio šeimyna nėra didelė, tačiau keičiantis kartoms Lietuvos nacionalinėse rinktinėse atsiranda naujų veidų ir naujų iššūkių! Plačiau apie rinktinių tikslus ir sudėtį skaitykite straipsnyje.

IMG 1258

Lietuvos rinktinės merginos ir vyr. treneris M.Tarasov

Savo mintimis apie moterų nacionalinę rinktinę, pasidalino komandos kapitonė. Dovilė Kuklienė žolės rieduliui atidavė 20 metų ir tai yra 8 jos čempionatas nacionalinės rinktinės sudėtyje. Jos teigimu, "Didžiausia užduotis šiame čempionate išeiti į aukštesnį divizioną, nors neturėjome užtektinai treniruočių stovyklų, o komanda pakankamai jauna, tačiau manau, kad komanda pakankamai pasiruošusi kovoti dėl aukščiausių vietų."

Lietuvos nacionalinės moterų komandos amžiaus vidurkis - 22,3 metų.

Didžiuojamės, kad Žuvėdros klubo merginos - Ugnė Aučynaitė, Ugnė Chmeliauskaitė, Kotryna Kartanovič, Karina Ustinovičiūtė, Dovilė Juraitė - yra Lietuvos nacionalinės žolės riedulio moterų komandos sudėtyje. Vyriausias komandos treneris - Maksim Tarasov, Žuvėdros klubo merginų treneris.

Savo mintimis apie vyrų nacionalinės rinktinės sudėtį ir pasiruošimą pasidalino 11 metų žolės riedulį sportuojantis šiaulietis Vaidotas Kringelis, kuriam šis Europos čempionatas jau yra trečiasis. Jo teigimu, "Šio čempionato tikslas, solidžiai sužaisti, parodyt ką galime. Ši rinktinė jauna, bet tikrai perspektyvi komanda. Iš tikro trūksta draugiškų rungtynių, kad komanda būtų susižaidusi, todėl čempionato pradžioje gali būti pakankamai sunku, bet stengsimės kiek galėsime."

Lietuvos nacionalinės vyrų komandos amžiaus vidurkis - 19,5 metų.

Komandos sudėtyje yra ir Žuvėdros klubo žaidėjų - Tomas Lakštauskas, Giedrius Kuizinas, Lukas Raznauskas, Povilas Lakštauskas. Komandos treneris Žuvėdros klubo vaikinų treneris - Artūras Macijauskas.

Povilui Lakštauskui tai yra debiutas Lietuvos nacionalinės rinktinės sudėtyje.

Sekite rezultatus ir palaikykite Lietuvos nacionalines rinktines!

Varžybų tvarkaraščiai