Spausdinti

Lietuvos moterų ir vyrų nacionalinės rinktinės sėkmingai grįžo namo po Europos III diviziono čempionato. Varžybos alinančiame karštyje, skaudūs pralaimėjimai ir džiugūs laimėjimai, nuoširdus tarpusavio palaikymas - tai tik keletas detalių iš žaidėjams likusių prisiminimų apie 2017 metų Europos čempionatą.

 IMG 1583

 2017 metų Lietuvos moterų ir vyrų nacionalinės rinktinės

Lietuvos moterų žolės riedulio rinktinė iš Kroatijos grįžo pasipuošusi bronzos medaliais, nors nuo patikėjimo pergale ir pirmosios vietos jas skyrė kiek mažiau nei 30 sekundžių.

Pirmose rungtynėse sugebėjusi du kartus susigražinti lygiasias iš Turkijos komandos merginų, kurių fizinio kontakto nebijantis žaidimo bruožas itin nepalankus lietuvėms, merginos rungtynes pabaigė rezultatu 2:2. Kitose rungtynėse žaidusios prieš Šveicarijos komandą, Lietuvos rinktinės merginos prasileido du įvarčius, tačiau turėdamos didelį užnugarį už aikštelės ribų (Lietuvos vyrų rinktinės žaidėjus), merginos sugebėjo atsitiesti ir antrojo kėlinio pradžioje spurtavo į varžovių vartus įmušdamos du įvarčius. Deja, bet paskutinė minutė nebuvo palanki mūsų merginoms. Varžybų teisėjoms bendru pasitarimu nusprendus neskirti septynių metrų baudinio į varžovių vartus, priešininkių komanda surengė greitą ataką. Komandos kapitonei stengiantis šią ataką sustabdyti buvo parodyta geltona kortelė, bet ir tai neišgelbėjo Lietuvos komandos merginų. Varžovės sugebėjo pasinaudoti persvara ir uždirbo mažąjį kampinį, kurį likus 30 sekundžių iki rungtynių pabaigos realizavo ir išplėšė pirmosios vietos viltis iš nacionalinės Lietuvos moterų rinktinės rankų. Džiugu, kad po skaudos pralaimėjimo, merginos nepasidavė ir susikaupusį sportinį pyktį išliejo aikštelėje triuškinančiu rezultatu (19:1) nugalėjusios Slovėnijos komandą ir užtikrintai (6:1) įrodžiusios Kroatijos komandos merginoms, kad Lietuvos komanda yra daug geresnė.

Aukštesnės vietos Lietuvos komandai užimti neleido Turkijos rinktinė, paskutiniąją varžybų dieną 2:1 įveikusi iki tol nesuklupusias Šveicarijos riedulininkes ir tapusi čempione.

Turkijos komanda turnyre surinko 10 taškų, Šveicarijos - 9, Lietuvos - 7, Kroatijos - 3, Slovėnijos - 0.

VARŽYBŲ REZULTATAI

 

IMG 1647Bronzinė 2017 metų Lietuvos moterų nacionalinė rinktinė  

 

Lietuvos vyrų žolės riedulio rinktinei Europos čempionatas buvo pilnas iššūkių. jau pirmose rungtynėse teko kovoti su itin pajėgia baltarusijos rinktine, kuriai vaikinai nusileido rezultatu 0:7 (2015 metais rezultatas buvo 0:9). Vyrukai parodė ryžtą ir įnirtingą kovą prieš Kroatijos nacionalinės rinktinės vyrus, kurie varžybas laimėjo rezultatu 0:3. Lietuvos vyrų žolės riedulio rinktinė Europos čempionate šventė pergalę prieš Maltos rinktinę, rezultatu 3:2. Deja, bet įsiveržė 1:0 rezultatu prieš Slovakijos rinktinę vaikinai neįmušė 7 metrų baudinio, o alinantis karštis atimė paskutines jėgas. Teko pripažinti priešininkų pranašumą rezultatu 3:1. Vaikinai turnyro metu surinko 3 taškus ir pelnė 4 įvarčius.

Komandos treneris, Artūras Macijauskas, dėkojo vaikinams: „Kroatijoje baigėsi Europos vyrų žolės riedulio čempionatas, kuriame pirmą kartą Lietuva žaidė aukštesniame divizione. Rinktinės štabo vardu dėkoju už atsidavimą, skirtą laiką ir pastangas. Žaidėjai įrodė esą verti žaisti rinktinėje ir garbingai atstovavo Lietuvai. Dėkoju visam personalui, gydytojui, Monikai, moterų komandai, kuri nuoširdžiai palaikė rinktinę. Visiems, kurie buvo drauge kaip vienas kumštis.“

VARŽYBŲ REZULTATAI

 

IMG 1579

Žuvėdros klubo šeima nacionalinių rinktinių sudėtyje

Dėkojame sportininkams ir treneriams už jų pastangas, norą ir ryžtą atstovauti Lietuvą! Linkime gero poilsio ir sėkmingų startų naujame sezone!