Europos žolės riedulio aukščiausios lygos varžybos šiais metais organizuojamos Olandijoje - labiausiai žolės riedulį plėtojančioje Europos šalyje. Didelė dalis Lietuvos žolės riedulio atstovų nepraleido progos pasimėgauti žolės riedulio švente ir sudalyvauti vykstančiuose renginiuose.

 

IMG 1863

Žolės riedulys Amsterdame

Jaunimo lyderystės forumas

Žuvėdros klubo atstovė - Ugnė Chmeliauskaitė, dalyvavo Jaunimo lyderystės forume, kurio metu kartu su 30 dalyvių iš visos Europos dalijosi savo šalies patirtimi. Forumo metu, kiekvienas dalyvis varžėsi dėl geriausio žolės riedulio plėtros projekto ir 2017 metų jaunimo lyderio pripažinimo. Ugnė pateko tarp 6 geriausiųjų, todėl savo idėjas pristatė aukščiausiems Europos žolės riedulio atstovams, tarp kurių buvo Europos žolės riedulio prezidentė, viceprezidentė, skirtingų šalių federacijų prezidentai ir atstovai.

IMG 1949

Finalininkai su Europos žolės riedulio prezidente

„Ką man davė šis forumas? Pirmiausia, žinoma, praplėtė mano žinias apie žolės riedulio situaciją kitose šalyse. Pavyzdžiui, niekada negalvojau, kad Estijoje yra žolės riedulio komanda - pasirodo, jie turi 15 žaidėjų ir mielai žaidžia šį žaidimą universitete. Danijoje vaikinai ir merginos žaidžia kartu, Graikijoje propoguojamas vaikinų sportas, o Portugalija yra parolimpinio riedulio lyderė. Šiame forume sutikau daug pažįstamų veidų ir užmezgiau naujų pažinčių. Buvo smagu sutikti Suomijos rinktinės komandos vaikiną, kuris pasakojo, kaip žaidė prieš Lietuvos rinktinės vaikinus ir kokius gerus įspūdžius jam paliko Vilnius. Europos viceprezidentė dalyvavo Lietuvos žolės riedulio 40-mečio šventėje ir labai džiaugėsi mūsų įsitraukimu ir veikla Amsterdame. Svarbiausia, būdama Amsterdame prisirinkau naujų idėjų. Ar žinote kad yra vaikščiojamasis, šviečiantis arba miesto riedulys? Pažadu, kad naujuoju sezonu Žuvėdros klubo narius nustebinsime su daugybe pramogų ir naujų veiklų! “, - kalbėjo Ugnė.

IMG 1950

Europos jaunimo lyderystės forumo dalyviai 

EuroHockey Stovykla

Lietuvos žolės riedulio federacijos atstovė ir Žuvėdros klubo žaidėja Monika Ivanauskaitė kartu su 5 vaikais dalyvauja SportWays ir Europos žolės riedulio federacijos organizuojamoje stovykloje, kurios metu 200 vaikų iš Lietuvos, Olandijos, Belgijos, Kroatijos, Čekijos, Ukrainos, Slovakijos, Vokietijos ir Kipro turi progą pabendrauti tarpusavyje bei pasimokyti žolės riedulio triukų. Smagu, kad Žuvėdros klubo žaidėjas Ernestas Ustinovič taip pat dalyvauja šioje stovykloje. Monikos teigimu, jaunieji sportininkai iš stovyklos grįš pilni įspūdžių!

 IMG 2010

Jaunimo stovyklos dalyviai

Generalinė Asamblėja

Lietuvos žolės riedulio prezidentas bei Žuvėdros žolės riedulio klubo prezidentas Leonardas Čaikauskas dalyvavo Generalinėje Asamblėjoje, kurios metu renkami Europos žolės riedulio Vykdomosios Tarybos nariai. Rugpjūčio 20 d. prezidentas taip pat susitiko su Amsterdamo meru.

Aukščiausios lygos Europos žolės riedulio čempionatas

Amsterdame vykstančiame geriausių Europos žolės riedulio komandų čempionate galima pamatyti ir Lietuvos atstovė - tarptautinės kategorijos teisėją Vilmą Bagdanskienę.

Čempionatą stebėjo ir LŽRF prezidentas bei Žuvėdros klubo žaidėja Ugnė Chmeliauskaitė. Komentuodama šį renginį, Ugnė sakė: „Sunku patikėti, kad žolės riedulys gali būti tokia populiari sporto šaka. Eini Amsterdamo centru - o ten pilna reklamų apie vykstantį Europos žolės riedulio čempionatą. Žmonės pamato tave su riedulio lazda - iškart atpažįsta, prieina pasikalbėti, klausia kokiame klube žaidi ir būtinai pamini kuris iš jo šeimos narių taip pat žaidžia riedulį. Mažiausias žolės riedulio klubas Amsterdame turi 5 nuosavus stadionus, kuriuose treniruojasi, klubo namus, kuriuose žaidėjai gali atsipūsti, susirinkti bendroms šventėms. Didžiausias klubas turi 15 stadionų. Viename jų vyksta aukščiausios žolės riedulio lygos rungtynės. Renginys įspūdingas - daugiau nei 8 000 žiūrovų stebi rungtynes, nors dar toli iki finalo. Renginio vietoje pilna žolės riedulio parduotuvių, žaidimų vaikams, maitinimo vietų. Buvo labai smagu pamatyti, kaip smarkiai mūsų sporto šaka yra vertinama. O dar smagiau matyti Lietuvos teisėją, kuriai patikėta teisėjauti tokio lygio rungtynėse“

 IMG 1928

Rabo Eurohockey čempionato stadionas

 

Lietuvos žolės riedulininkai planuoja keliauti į finalines Europos čempionato rungtynes.

Olandijoje taip pat vyksta trenerių seminaras, kuriame dalyvauja Lietuvos atstovai.

Įspūdinga vasaros pabaiga žolės riedulininkams ir įkvėpimas naujiems startams artėjančiame sezone - Žuvėdros klubas sezoną pradės švęsdamas 20 metų jubiliejų!