Spausdinti

Europos žolės riedulio federacijos atstovas, atsakingas už žolės riedulio plėtrą, rugsėjo 25-27 dienomis lankėsi Lietuvoje. Aplankydamas Vilniaus, Rudaminos ir Širvintų miesto aikšteles, stebėjęs vaikų lygos rungtynes Norman Hughes teigė, kad žolės riedulys Lietuvoje turi daug potencialo ir smagu stebėti dėl to besistengiančius trenerius, žaidėjus ir savanorius.

Blah bolah

 Norman Hughes lankosi Lietuvoje.

A.Pliadžio nuotrauka

 Už nuopelnus žolės riedulio plėtrai Lietuvoje, nuolatinį palaikymą ir Olimpinių idėjų plėtrą, Norman Hughes buvo apdovanotas Olimpizmo medaliu, kurį įteikė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Įteikdama medalį, LTOK prezidentė sakė „Ačiū, kad rūpinatės mūsų sportu. Sakau mūsų, nes visos sporto šakos yra mūsų sportas“.

 IMG 2848

 Norman Hughes įteikiamas Olimpizmo medalis už nuopelnus Lietuvos žolės riedulio plėtrai

Įsimintiniausią savo gyvenimo medalį p. Norman gavo Los Anžele, kur 1984 metais kartu su savo komanda tapo bronziniais Olimpinių žaidynių medalininkais. Žaidėjas, treneris, Europos žolės riedulio federacijos darbuotojas arba tiesiog žolės riedulio mylėtojas Lietuvoje viešėjo ne vieną kartą. Čia jis vedė seminarus, vykdė Dvynių projektą, kurio metu Lietuvoje lankėsi treneris Sven van der Most, bendravo su Lietuvos žolės riedulio federacijos darbuotojais, treneriais, teisėjais ir žaidėjais stengdamasis suprasti Lietuvos poreikius ir padėti šalies žolės riedulio plėtrai. Šiuo metu Norman Hughes pasitraukia iš savo pareigų, tačiau pažadėjo dar apsilankyti Lietuvoje ir stebėti mūsų progresą.

Šiuo metu Lietuvoje yra 800 žolės riedulio žaidėjų. Džiaugiamės, kad Žuvėdros klubas smarkiai prisideda prie šio skaičiaus išlaikymo ir augimo!