Spausdinti

Žuvėdros klubos - tai ne tik komanda, tai - viena šeima. Kiekvienas mūsų šeimos narys yra ypatingas ir turi savo istoriją. Šį kartą kalbamės su Jovita Banevičiūte, kuriai teko sugalvoti įvairių pasiteisinimų, kodėl vėluoja į treniruotes, nes gyvena visai arti stadiono, pirmosiose savo varžybose visuomet turėjo mažiausiai du fanus, o ir trenerės darbo teko paragauti. Paskaitykite! 

28080681 1671914592868426 1687096080 o

Jovita Banevičiūtė 

 

Labas Jovita, 

Papasakok mums, kada ir kaip pradėjai lankyti žolės riedulio treniruotes? 

Treniruotes pradėjau lankyti didelio atsitiktinumo dėka. Man tuomet buvo 10 metų. Į mokyklą buvo atėjusios panelės, kurios pasakojo apie šią sporto šaką, aš kaip didelė sporto megėja nepraleidau progos pasiimti lankstinuko, kuriame buvo parašyta apie žolės riedulio treniruotes. Visada taip darydavau, kai ateidavo kokios nors sporto šakos atstovai - pasiimdavau informacinius lankstinukus, sakydavau sau, kad tikrai nueisiu ir pabandysiu, bet dažniausiai padėdavau juos ant stalo ir pamiršdavau. Taigi, tas lankstinukas apie riedulį pragulėjo namie gal 2 savaites, kol mama tvarkydamasi nepamatė ir nepaskambino treneriui. Iš tikrųjų net nežinojau, kad gyvenu visai netoli stadiono. Pirma treniruotė paliko didelį įspūdį, jaučiausi labai laiminga, todėl nusprendžiau ateiti ir į antrą treniruotę. Taip gavosi, kad jau beveik 9 metus atsovauju Žuvėdros klubui. Per tą laiką bandžiau ir kitas sporto šakas, bet nei viena neteikė tokio didelio malonumo kaip riedulys.

 

28035256 1671914959535056 1338958489 o

Pirmųjų apdovanjimų džiaugsmas 

Gyvenimas prie stadiono: privalumas ar trūkumas?

Manau ir privalumas ir trūkumas. Privalumas, nes niekada nereikdavo važinėti autobusais į treniruotes, viskas būdavo šalia. Jei užsinorėdavau pažiūrėti varžybas ar papildomai pasitreniruoti, tiesiog išeidavau ir per 5 minutes atsidurdavau stadione. Trūkumas, nes jei vėluodavau į treniruotes, nelabai turėdavau pasiteisinimų, kodėl vėluoju.

Be to, tavo brolis irgi yra riedulininkas. Ar dažnai šeimoje pasikabėdavo apie riedulį? Aptardavote žaidimą, varžybas ar kitus dalykus? Galbūt eidavote papildomai kartu treniruotis ar žaisdavote namuose, kambariuose, kieme?

Kai su broliu pradėjom lankyti treniruotes, sužinojom, kad ir mūsų kaimynas žaidžia žolės riedulį ir dar yra beveik bendraamžis. Tai būdavom tokia fanų trijulė. Į stadioną eidavom tryse, žiūrėdavom vieni kitų varžybas, po to diskutuodavom, ką daryti, kad žaistume geriau. Tikrai labai daug laisvo laiko praleisdavom stadione bandydami įvaldyti vieną ar tai kitą judesį.

27994830 1671911239535428 2089347325 n

Vienos pirmųjų Jovitos varžybų 

Žinome, kad kartais tenka pavaduoti ir trenerį Maksimą bei vesti treniruotes vaikams. Ar niekada negalvojai apie trenerės darbą? Kaip manai, ar pasikeičia požiūris į trenerio darbą, kai tenka pabūti jo vietoje? 

Jei atvirai, tai kai buvau maža tikrai galvojau apie trenerės darbą, jis mane labai žavėjo, norėjau savo ateitį sieti su sportu, neįsivaizdavau savo gyvenimo be žolės riedulio, bet laikui bėgant keitėsi požiūris, prioritetai, todėl apie tai tiesiog nebegalvojau. Viskas ėmė keistis, kai ne per seniausiai treneris paprašė jam padėti vesti treniruotes vaikams, iš pradžių buvo kiek baisoka, bet negaliu sakyti, kad nepatiko. Buvo tikrai idomi ir smagi patirtis. Kai pats pabūni trenerio vietoje pradedi suprasti koks tai iš tikrųjų sunkus, atsakingas ir varginantis darbas. Kiek daug pastangų turi įdėti, kad sudomintum vaikus.

Ir vis gi žolės riedulį žaidi jau 9 metus atstovaudama Žuvėdros klubą. Kas šiame klube tau labiausiai patinka? Ko palinkėtum klubo bendruomenei?

Labiausiai patinka, kad klubas nenustoja tobulėti, nestovi vietoje, dalyvauja įvairiuose renginiuosi ir visokiais įmanomais būdais bando populiarinti šią sporto šaką. Manau, kad jei kiekvienais metais ateina naujų mergaičių ir berniukų į treniruotes, vadinasi kažką darome gerai. Klubo bendruomenei palinkėčiau dar daugiau kantrybės ir tikėjimo, kad viskas yra įmanoma ir kaip mūsų treneris M.Tarasovas sako: „Svarbiausia nenuleisti rankų“.

28053740 1671914782868407 1485544768 n

Žuvėdros klubo merginų komanda Portugalijoje 

Ačiū Jovita, kad pasidalinai savo istorija ir prisidedi prie mūsų klubo ir žolės riedulio populiarinimo Lietuvoje!