Spausdinti

Pirmą kartą Žuvėdros klubo istorijoje, mūsų Žuvėdros merginų komanda dalyvavo Europos Challenge II turnyre. Teisę dalyvauti šiame čempionate merginos iškovojo praėjusios metais Portugalijoje, laimėjusios Europos Challenge III čempionatą bei Lietuvos moterų čempionate iškovojusios 2 vietą. Puikiai suprasdami, kad žaisti tokiame aukštame lygyje bus sunku, komandos vadovai bei merginos nusiteikė rimtos kovoms. Šiek tiek užsispyrimo ir sunkaus darbo ne tik išsaugojo vietą ir kitais metais dalyvauti šiame čempionate, bet ir padovanojo merginoms 3 vietos taurę! 

Merginukomanda

 Žuvėdros klubo merginas Belgijoje aplankė ir Lietuvos konsulas 

Grupės varžybose pirmąsias rungtynes merginos žaidė prieš Pranzūcijos Douai HC klubą. Puikiai parengta trenerio taktika, staigios kontraatakos ir rungtynes merginos laimėjo rezultatu 2:0. Įgavusios pasitikėjimo ir suprasdamos, kad laimėjus dar vienas rungtynes vieta Europos Challenge II grupėje jau gali būti išsaugota, merginos pasiruošė sunkiai kovai prieš Lenkijos  AZS Politechnika Poznanska klubą su kuriuo 2017 metais pavyko išeiti į aukštesnį divizioną. Sunkiai prasidėjusios rungtynės, kurių metu varžoves teko nuolatos vytis buvo įtemptos tiek fiziškai, tiek morališkai. Norisi pasidžiaugti, kad treniruotės namuose padėjo išlaikyti puikų greitį ir antrojoje rungtynių pusėje, išnaudotos kontraatakos, susikaupimas ir visiška žaidybinė disciplina nulėmė, kad merginos ne tik pasivijo priešininkes, bet ir sugebėjo jas aplenkti dviem įvarčiais! Rungtynėms pasibaigus rezultatu 3:5 visus keltus uždavinius komandai merginos jau padarė, tačiau sportinis užsispyrimas, pasitikėjimas savo jėgomis ir jėgų kiekis suteikė daugybę noro kovoti ir dėl aukštesnių vietų, net pagalvojant apie išėjimą į Europos Challenge I čempionatą. 

 33403352 2114148845522128 2295398400369098752 o

Varžybinė nuotaika 

Merginoms teko susitikti su Austrijos SV Arminen komanda, kurios taip pat neturėjo nei vieno pralaimėjimo. Sunkiai stratavusios, lengvai prasileidusios kelis įvarčius merginos pasimetė. Po ilgosios pertraukos, pasikalbėjusios tarpusavyje, išgirdusios trenerio pastabas, merginos įgavo naujų jėgų ir pradėjo vytis savo varžoves. Deja, bet likusio rungtynių laiko nebeužteko ir vos vos per plauką Žuvėdriškės pabaigė rungtynes 2:3 ne mūsų klubo merginų naudai taip užsitikrindamos 3 vietą Europos čempionate, bet mintyse vis dar turėdamos galimybę - o galbūt pavyks.. 

 33060408 1437289619751273 4220554870177923072 n

Svarbiausia - komandinis darbas. 

Kodėl pasitikėjimas paskutinėse runtynėse iškovoti pergalę ir likti pirmoms nebuvo toks stiprus? Nes susirungti teko su Belgijos Gantoise HC komanda, kurios komandos sudėtis mūsų jaunoms ir pirmą kartą tokiome lygyje žaidžiančioms merginoms tikrai atrodo ypatingai - 6 nacionalinės rinktinės žaidėjos, pasistiprinusios puikiai žinomomis anglijos tautybę turinčiomis riedulininkėmis, kurios yra žaidusios Olimpinėse žaidynėse atrodo tikrai kietas riešutėlis. Ir nors pirmąsias 10 minučių Žuvėdriškės laikėsi ir spardėsi kiek tik galėdamos, savo namuose žaidžiančios Belgės nepagailėjo mūsų kubo merginų ir atskaitė skaudžią 16 įvarčių pamoką. Galbūt ateis ta diena, kai žaisdami prieš elitines žolės riedulio šalis jas galėsime ir nugalėti, bet šiuo metu dar ne laikas.

Žuvėdriškės čempionate džiaugėsi 3 vietą ir kitais metais pabandys pagerinti savo rezultatą! 

„Smagiausia, kad bendra komandos nuotaika, tarpusavio bendradarbiavimas ir disciplina buvo aukščiausio lygio, o pirmosios vietos dar ateis. Mūsų komanda labai jauna ir kiekviena tikrai atidavė viską, ką galėjo šiai dienai. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi“, - teigė Europos čempionatuose ne pirmą kartą dalyvaujanti komandos saugė Ugnė Chmeliauskaitė. 

33149359 2538063969552904 1102371964325986304 n

Treneris padėkojo savo klubo merginoms už puikų sezoną ir palinkėjo sėkmės Lietuvos superfinalo serijoje.