Lietuvos U-18 rinktinės merginos jau grįžo iš čempionato Škotijoje, parsivežė penktąją vietą ir geriausios turnyro žaidėjos titulą.


Lietuvos U-18 merginų rinktinė

Čempionatas Škotijoje prasidėjo su nuotykiais, kuomet atskridus į oro uostą, norint atsiimti bagažą, laukė pirmoji staigmena - merginų lazdos ir kamuoliukai pasimetė, o treniruotė jau laukė už keletos valandų. Džiugu, kad Škotijos žolės riedulio federacija buvo svetinga ir merginoms susipažinti su stadionu vis dėlto pavyko paskolinto inventoriaus dėka. Lietuvos žolės riedulio prezidentas iškilusias problemas išsprendė - kompanija Aratac, įsikūrusi Glazge, merginoms naujas lazdas iš sandėlio pristatė tiesiai į čempionato vietą, apšilimo metu prieš pirmąsias rungtynes. 

Pirmasis čempionato etapas grupėje nebuvo itin sėkmingas - nusileidome Prancūzijos (1:4) ir Baltarusijos (1:3) rinktinėms, tačiau laisva diena, treniruotė su daugelį metų Olandų rinktinei vadovavusiu treneriu Herman Kruis, merginoms suteikė naujų jėgų ir daugiau rungtynių jos nepralaimėjo. Su Ukrainos rinktinės merginomis sužaidėme rezultatu 2:1, su austrėmis apsikeitėme po vieną įvartį, o rungtynės su italėmis pasibaigė rezultatu 3:3. Viso čempionato metu Lietuvos rinktinės merginos pelnė 8 įvarčius ir namo parvežė penktąją vietą. Lietuvos rinktinės kapitonė, Samanta Jakovlevaitė, buvo pripažinta geriausia turnyro žaidėja.

Galutinis komandų išsidėstymas:
Baltarusija
Prancūzija
Čekija
Škotija
Lietuva
Italija
Austrija
Ukraina

Visų rungtynių statistiką galima matyti čia.

 

Merginų šypsenos čempionato uždarymo metu.

Žuvėdros klubo merginos - Karina Ustinovičiūtė, Kotryna Kartanovič, Jovita Banevičiūtė ir Evelina Astrauskaitė, taip pat žaidė rinktinės sudėtyje. O vieną jų, Kotryną, kuri čempionato metu pelnė du įvarčius, paprašėme papasakoti savo įspūdžius:

Čempionatas buvo įdomus, o mums pritrūko kontrolinių rungtynių ir šiek tiek sėkmės. Palyginus su pernai metais, komandos tikrai buvo geriau pasiruošusios, dirbusios daugiau nei po pusę metų šiam čempionatui. O mes tobulėjome su kiekvienomis rungtynėmis ir kai žaidėme prieš Italijos rinktinę, parodėme labai gerą ir gražų riedulį. Be to, labai džiaugiuosi Karina (aut. vartininke), nes ji šį čempionatą puikiai stovėjo vartuose ir išdarinėjo tikrus stebuklus! Labai norėjosi medalio, gaila, bet šį kartą jo neatsivežėme...“ 




Komentuoti

Tinklapio administracija neatsako už tinklapyje skaitytojų pateiktus komentarus. Už netinkamo pobūdžio informaciją Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka tiesiogiai atsako šią informaciją paskleidę asmenys.
Draudžiama naudoti necenzūrinę leksiką, rašyti kitus asmenis įžeidžiančius tekstus.
Tinklapio administracija pasilieka teisę ištrinti komentarus.


Apsaugos kodas
Atnaujinti