Širvintų miestelyje universalioje dirbtinės žolės riedulio dangos aikštelėje savaitgalį vyko Lietuvos mokinių U-16 varžybos. Nauja aikštele džiaugėsi ne tik jaunieji žolės riedulininkai, bet ir miestelio nariai, kurie susidomėję džiaugėsi mūsų sporto šaka ir sportuojančiu jaunimu.


Povilas Lakštauskas. A.Pliadžio nuotrauka
 
Nauja žolės riedulio bazė savaitgalio rungtynėms pritraukė komandas iš Vilniaus, Kauno, Joniškio, Vilniaus rajono ir Širvintų. Hockey 5 skiriasi nuo standartinio žolės riedulio žaidimo tuo, kad šiuo atveju komandos startinė sudėtis yra penki aikštės žaidėjai ir vartininkas prieš penkis kitos komandos aikštės žaidėjus ir vartininką. Tikimasi, kad tokia sistema pritrauks daugiau Lietuvos komandų ir kitoje rungtynių serijoje prisidės komandos iš Alytaus rajono, Šiaulių ir Panevėžio.

Vaikinų pusfinalių ir finalų rezultatai:

A1 – B2
Širvintų SM 1 – Vilniaus SŽK „Žuvėdra – Tauras – RadioLoftai“  ( 11 : 3 (4:2) )
 
A2 – B1
Kauno „Tauras – Veršvai“ – Vilniaus raj. SM  ( 1 : 5 (0:2) )
 
Dėl 5 – 6 vietų
Joniškio ŽŪM – Širvintų SM 2 ( 1 : 7 (1:5) )
  
Dėl 3 – 4 vietų
Kauno „Tauras – Veršvai“ –Vilniaus SŽK „Žuvėdra – Tauras – RadioLoftai“  ( 2 : 1 (0:1) )
 
Dėl 1 – 2 vietų
Širvintų SM 1 – Vilniaus raj. SM  ( 6 : 1 (2:1) )

Merginų pusfinalių ir finalų rezultatai: 

„Žuvėdra-Tauras-EuropaCity“ Vilnius merginų komanda sužaidė lygiosiomis su Šiaulių Klevas SM rezultatu 5:5, laimėjo prieš Širvintų Inta rezultatu 5:2, bet pralaimėjo prieš Širvintų SM rezultatu 1:13.

Savaitgalio rungtynių metu vyko atranka į Lietuvos H5 U-16 jaunių merginų ir vaikinų rinktinę. Balandžio 15-17 dienomis Širvintų dirbtinės dangos aikštelėje svečiuosis Baltarusijos merginų ir vaikinų H5 U-16 rinktinės, kurios susitiks su Lietuvos merginų ir vaikinų H5 U-16 rinktinėmis. Lietuvos žolės riedulio Federacija planuoja rungtynėse leisti dalyvauti keturias Lietuvos rinktinės komandas (dvi merginų ir dvi vaikinų). Nuotraukų galerija iš savaitgalio varžybų galite rasti čia.




Komentuoti

Tinklapio administracija neatsako už tinklapyje skaitytojų pateiktus komentarus. Už netinkamo pobūdžio informaciją Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka tiesiogiai atsako šią informaciją paskleidę asmenys.
Draudžiama naudoti necenzūrinę leksiką, rašyti kitus asmenis įžeidžiančius tekstus.
Tinklapio administracija pasilieka teisę ištrinti komentarus.


Apsaugos kodas
Atnaujinti