Spausdinti

Vilniaus sporto žaidimų klubas „Žuvėdra“ gavo laišką iš Europos žolės riedulio federacijos būstinės Briuselyje, kad klubas 2014 metais EHF geriausių klubų konkurse, kategorijoje nuo 100 iki 300 narių pateko į finalą ir nusileido tik Kroatijos HF, Zagrebo HC Zelina! Mestas iššūkis pasiteisino, nes šiandien klubas jau skaičiuoja kiekvieną narį ir yra pasirašęs sutartis su 87 žaidėjais.



 

Tai tikrai puiki žinia SŽK „Žuvėdros“ kolektyvui, kuris daug ir nuoširdžiai dirba, puoselėdamas žolės riedulio sporto šaką Vilniuje ir Lietuvoje.
 

 

Klubo Valdyba su pačiais aktyviausiais klubo nariais puikiai reprezentuoja sporto šaką sporto mugėse nuo 2012 metų, sulaukdami didelio miestelėnų susidomėjimo bei sostinės savivaldybės pritarimo, populiarinant žolės riedulio sporto šaką. Sostinėje vyksta klubo jaunųjų žaidėjų Kalėdinis turnyras, kuriame apsilanko Senelis Šaltis, klubo išaugintas ir gausiai apdovanoja mažuosius „žuvėdriukus“.

 

Klubo komandos aktyviai dalyvauja LŽRF organizuojamose vaikų lygos, mokinių, jaunučių, jaunių ir suaugusių pirmenybėse, čempionatuose, turnyruose. 2014-2015 metų uždarų patalpų varžybose dalyvavo net 17 komandų, o vasaros čempionatuose ir pirmenybėse dalyvauja 13-15 komandų!

 

Klubo valdyba nuoširdžiai dirba ir prižiūri vienintelę sostinėje specializuotą žolės riedulio aikštę ir stadioną. 2015 metais gegužį baigiamas senos sintetinės dangos pakeitimas į naująją. Naujai sutvarkyta drenažo sistema. Stadione jau puikuojasi galingi dirbtinio apšvietimo stulpai.

 

2018 metais klubas planuoja pradėti statyti naują sporto salę su tribūnomis ir 4 persirengimo kambariais. Šią salę, kaip ir stadioną klubas dalinsis su Žemynos gimnazijos mokiniais. Šį projektą palaiko ir pritaria sostinės savivaldybė, EHF, LŽRF, KKSD ir rėmėjai.

 

Klubo organizatoriai aktyviai dalyvavo ir dalyvauja LŽRF ir EHF organizuojamuose seminaruose, teisėjavime ir kituose renginiuose.

 

2012-2015 metais Inga Jenkova ir Karolis Asanavičius dalyvauja tarptautiniame jaunųjų teisėjų projekte U4E, Monika Ivanauskaitė įsiliejo į tarptautinių teisėjų-komisarų gretas, jau dirbo šį atsakingą darbą FIH Pasaulio Lygos ir EHF čempionatų varžybose!

 

Šie darbai neliko nepastebėti, nes Giedrės Kvilonaitės ir Ugnės Chmeliauskaitės nuoširdaus darbo dėka nušviestas klubo ir šalies gyvenimas „Žuvėdros“ HC tinklapyje www.zuvedra.zoles-riedulys.lt ko pasekoje, buvo sulauktas šis tikrai reikšmingas, mažo žolės riedulio šalies klubo pripažinimas.

 

Beje, LŽRF visada primena klubams apie EHF rengiamus konkursus ir projektus, regina dalyvauti.

 

Taip 2011 metais Vilniaus SŽK „Žuvėdra“ mažųjų klubų konkurse tarp 5 finalininkų užėmė 3 vietą (nugalėjo tada HC Heilbronn, Vokietija). O 2012 metais Kauno HC „Veršvai“ klubas pateko į finalą tarp 6 pajėgiausių klubų!

 

“Žuvėdriukų” šūkis – parodykime savo gerus darbus ir susilauksite nuoširdaus pritarimo, pripažinimo ir paramos.

LŽRF informacija