Š.m. balandžio 29 dieną, Kūno Kultūros ir Sporto Departamente (KKSD), įvyko seminaras, skirtas žolės riedulio sporto šakos pristatymui ir aptarimui kartu su sporto žurnalistais.

Kalbamės su žurnalistais. Klubo archyvo nuotrauka

Lietuvos Sporto Žurnalistų Federacijos iniciatyva, sporto žurnalistams surengto seminaro apie žolės riedulį metu, Lietuvos žolės riedulio federacija buvo pakviesta supažindinti žurnalistus su šios sporto šakos niuansais, papasakoti svarbiausias taisykles ir supažindinti su Lietuvos situacija tarptautinėje žolės riedulio bendruomenėje.
 

Lietuvos žolės riedulio prezidentas, Leonardas Čaikauskas, pristatė šios sporto šakos istoriją, pasidalino Felikso Paškevičiaus rašytomis knygomis, kuriose galima rasti daugiau nei 30 šios sporto šakos gyvavimo Lietuvoje metų istoriją.  Pristatė žolės riedulio kilmės šaknis ir atėjimą į Lietuvą, supažindino su dabartine sporto šakos situacija šalyje.

Lietuvos rinktinės narės bei Žuvėdros klubo žaidėjos, Ugnė Chmeliauskaitė ir Olga Maksimovič, pristatė pagrindines žolės riedulio žaidimo taisykles, pademonstaro žolės riedulio lazdas, jų laikymo pozicijas ir įvairias žaidimo technikas, parodė ir skatino visus pakilnoti bei įvertinti kamuoliukus, paaiškino skirtumus tarp uždarų patalpų ir lauko riedulio taisyklių bei pasidalino savo įspūdžiais apie nuolat besikeičiančias taisykles, mėgiamiausius šios sporto šakos niuansus, patirtas traumas ir lūkesčius. Olga Maksimovič juokavo, kad vartai žolės riedulyje ne tokie ir reikalingi, nes dauguma kamuoliukų pataiko į vartininkus.
 

 
Treneris, Rimas Čaikauskas, pristatė svarbiausius Lietuvos rinktinės ir Lietuvos klubų pasiekimus, pasidalino savo patirtimi ir diskutavo apie Lietuvos galimybes dalyvauti Olimpinėse žaidynėse. Rodos, kad dar daug ko galime pasiekti! :) 

Dėkojame Lietuvos Sporto Žurnalistų Federacijai už bendradarbiavimą ir domėjimąsi mūsų sporto šaka.




Komentuoti

Tinklapio administracija neatsako už tinklapyje skaitytojų pateiktus komentarus. Už netinkamo pobūdžio informaciją Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka tiesiogiai atsako šią informaciją paskleidę asmenys.
Draudžiama naudoti necenzūrinę leksiką, rašyti kitus asmenis įžeidžiančius tekstus.
Tinklapio administracija pasilieka teisę ištrinti komentarus.


Apsaugos kodas
Atnaujinti