Spausdinti
Š.m. gegužės mėnesio pabaigoje įvyko LVČ ir LMČ "A" diviziono pusfinalių kovos, kuriuose paaiškėjo kas kovos dėl aukštesnių vietų, o kam dar reikia įgyti patirties ir stoti į kovą dėl 3-ių vietų. Abi "Žuvėdros" komandos, tiek vyrai, tiek moterys, pusfinalių serijose nusileido savo priešininkams ir šiemet kovos tik dėl 3-iųjų vietų.

  
Nuotraukos: A.Četkausko ir A.Pliadžio

 Lietuvos vyrų čempionato pirmojoje pusfinalio poroje staigmena neįvyko. Per atsakomąsias rungtynes reguliariojo sezono laimėtojas Vilniaus „Ardas-Rudamina“ dar kartą nugalėjo kitą sostinės ekipą „Žuvėdrą-Taurą“ 3:1 (0:1) ir pateko į finalą.
 Pirmąsias rungtynes Rudaminoje ta pati komanda laimėjo 2:0.

Vis dėlto poros nugalėtojų klausimas nebuvo išpręstas beveik iki pat atsakomojo mačo pabaigos. „Žuvėdra-Tauras“ po 24-ąją minutę Povilo Lakštausko pelnyto įvarčio pirmavo labai ilgai ir dar vienu taikliu smūgiu galėjo išlyginti serijos rezultatą. Vis dėlto reguliariojo sezono laimėtojai per paskutiniąsias 5 minutes įmušė net 3 įvarčius ir taip atsakė į visus klausimus.

Varžybų akimirkas galite rasti: http://www.sportas.info/galleries/3420.html

Antrąja 2013-2014 metų Lietuvos moterų čempionato finalo dalyve tapo Vilniaus SM „Tauras“ komanda, per atsakomąsias pusfinalio rungtynes palaužusi Vilniaus „Žuvėdrą-Archyvų sistemas“ 2:1 (1:0). Pirmąsias rungtynes rezultatau 1:0 taip pat laimėjo „Tauras“.

Atsakomąjį mačą aktyviau pradėjo „Tauras“, tačiau pirmojo kėlinio viduryje „Žuvėdra-Archyvų sistemos“ po truputį išlygino žaidimą. Lemiamas lūžis įvyko 30-ąją minutę, kai viena prieš penkias varžoves prasiveržti pabandžiusi „Tauro“ puolėja Kristina Poškutė sugebėjo uždirbti mažąjį kampinį. Atliekant šią standartinę situaciją vienos „Tauro“ riedulininkės į vartus mestą kamuoliuką sustabdė varžovių žaidėja, todėl buvo paskirtas 7 metrų baudinys. Jį tvirtai realizavo patyrusi tokių situacijų specialistė Aušra Janutaitė.

Įgijusios svarbų pranašumą, „Tauro“ riedulininkės visą dėmesį nusprendė skirti gynybai. Iniciatyvą visiškai užvaldė „Žuvėdra-Archyvų sistemos“, tačiau jaunesnėms žaidėjoms nesisekė pralaužti masyvios gynybos, o mažieji kampiniai net nesibaigė metimais į vartus.

Vis dėlto 62-ąją minutę „Žuvėdrai-Archyvų sistemoms“ pavyko pasinaudoti reta situacija, kai „Tauras“ perėjo į varžovių aikštės pusę gausesnėmis pajėgomis. Greita kontrataka baigėsi taikliu Deimantės Stankutės metimu į tolimąjį vartų kampą - 1:1!

Taip atgimė intriga. „Žuvėdrai-Archyvų sistemoms“ dar vienas įvartis būtų atvėręs kelią į finalą, todėl ekipa metėsi į priekį didelėmis pajėgomis. Paskutinę minutę „Žuvėdra-Archyvų sistemos“ pakeitė vartininkę aikštės žaidėja, tačiau didesnio pavojaus prie varžovių vartų nebesukūrė, o K. Poškutė, likus žaisti vos 12 sekundžių, įvarčiu į tuščius vartus išplėšė pergalę savo komandai.

Varžybų akimirkas galite rasti: http://sportoakimirka.lt/7;16;924;54331--Vilniaus_SM_Tauras_-_Vilniaus_%C5%BDuv%C4%97dra-Archyv%C5%B3_sistemos#54331

Varžybų įrašą galite rasti: http://www.sportotv.lt/rungtynes/2731/vilniaus-sm-tauras-vilniaus-zuvedra-archyvu-sistemos